Minusta

 

Niin kauan, kuin vain muistan, isäni kantoi kameraansa aina mukanaan kaikkialle. Kuulen edelleen korvissani sen äänen, jonka aiheutti filmin kelaaminen, kun kameran filmit oli kuvattu. Kiinnostukseni valokuvaamista kohtaan heräsi kuitenkin vasta täysi-ikäisyyden kynnyksellä ja ensimmäisen järjestelmäkamerani sain, kun pääsin opiskelemaan valokuvausta Lahden kansanopistolle vuonna 2011.Sen jälkeen on takataskuun sujahtanut media-assistentin paperit ja valokuvauksen saloihin on perehdytty Lontoossa. Parhaillani suoritan luovien alojen yrittäjän ammattitutkintoa.

Oma tarinani alkoi Englannissa. Synnyin Manchesterissä, mutta kasvoin Suomessa. On tullut asuttua niin Lahden betoniviidakossa kuin myös Pohjanmaalla Kokkolassa, mutta kodikseni voin kutsua Suomen Turkua.  Kotia pidän avomieheni kanssa ja hulluna kissanaisena kodissani tepastelee kaksi pientä leijonaa, Pissis ja Siiri.  Rakastan matkustamista ja mieleenpainuvimmat reissut ovat olleet Irlanti ja Intia. Irlannissa tuli patikoitua henkeäsalpaavissa maisemissa ja Intiassa vierailtua slummeissa sekä tanssittua rumpujen tahdissa kadulla paikallisten kanssa. Haaveenani on päästä työskentelemään kansainvälisenä valokuvaajana ja julkaista oma valokuvakirja.

Rakastan dokumentaarista valokuvausta, etenkin häiden. Pyrin hyödyntämään kuvissani pitkälti luonnonvaloa, joka on aina kaunista ja vaihtelevaa. Studio mahdollisuus löytyy myös kuvauksille ja studioni sijaitsee aivan Turun keskustassa.

Saavutukset:

McWhirter photography sijoittautui toiseksi vuoden 2016 “Love me do”-häämessujen yleisöäänestyksessä valokuvaus-ja video-kateogoriassa.

Wedisson awards on kahdesti palkinnut valokuvani “Best wedding photography” tunnustuksilla.

Wedding photographers society valitsi McWhirter photographyn kuvan yhdeksi voittajakseen June 17 awards-kisassa.